Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Η ανεργία "μαστίζει" την Καστοριά


Η ανεργία, το "χρόνιο" πρόβλημα της δυτικής Μακεδονίας και ιδίως της Καστοριάς, μετατρέπεται -βοηθούσης της οικονομικής κρίσης- στη μεγαλύτερη απειλή για εκατοντάδες οικογένειες του νομού μας.

Οι σχετικές διαπιστώσεις των "αρμοδίων" προστίθενται η μία στην άλλη - λύσεις ωστόσο δεν δίνονται. Πριν από λίγες ημέρες, ο νομάρχης Καστοριάς, Κώστας Λιάντσης, συναντήθηκε με την υφυπουργό Απασχόλησης, Σοφία Καλαντζάκου, και έθεσε "επί τάπητος" το έντονο προβλήμα της ανεργίας στην Καστοριά, μετά και το φαινόμενο των μαζικών απολύσεων που σημειώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξ’ αιτίας της κρίσης που χτύπησε για τα καλά την πόρτα του κλάδου της γουνοποιίας.

Ο νομάρχης κατέθεσε στην εκπρόσώπο της κυβέρνησης υπόμνημα με 10 θέσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Βέβαια, η θεωρία από την πράξη συνήθως απέχει πάρα πολύ...

Την ίδια στιγμή, ξεκίνησε η νέα καταγραφή των ανέργων του κλάδου της γούνας στην Καστοριά. Κι αυτό διότι, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου Γουνεργατών Καστοριάς, Θόδωρος Γούσιας, η κυβέρνηση, μέσω του Ο.Α.Ε.Δ., αρνείται να δώσει τα επίσημα στοιχεία των ανέργων! Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε με μικρή προσέλευση -για άλλη μία φορά- η ετήσια γενική συνέλευση του Σωματείου, γεγονός που δυσαρέστησε έντονα τη διοίκησή του.

Η πανέμορφη Καστοριά στην οθόνη σας!


Από σήμερα είναι διαθέσιμος ο νέος φάκελος "Πανέμορφη Καστοριά", που περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία του νομού Καστοριάς.

Μπορείτε να τον δείτε κάνοντας "κλικ" στην αντίστοιχη φωτογραφία που βρίσκεται στην δεξιά στήλη.

Εκεί μπορείτε να δείτε και τις φωτογραφίες από τα Ραγκουτσάρια 2009 και από την Σπηλιά του Δράκου, ενώ σύντομα η ενότητα των φωτογραφικών φακέλων θα εμπλουτιστεί με νέα θέματα.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

«Χρωστάω ευγνωμοσύνη στους Καστοριανούς»

Ο Παντελής Βούλγαρης μιλά για την "Ψυχή Βαθιά" που γύρισε στην Καστοριά


Μια ξεχωριστή εμπειρία, που θα μείνει για πάντα βαθιά χαραγμένη στην ψυχή του, έζησε ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Καστοριά, όπου γύρισε την ταινία «Ψυχή Βαθιά».

Το φιλμ ξαναζωντανεύει τις οδυνηρές μνήμες του Εμφυλίου. Ωστόσο, οι δικές του μνήμες από την Καστοριά είναι τόσο γλυκές, που σκέφτεται να ξαναγυρίσει ταινία εδώ. «Χρωστώ ευγνωμοσύνη στους Καστοριανούς, φορείς και πολίτες. Με ψυχή βαθιά στάθηκαν κοντά μου από την αρχή ως το τέλος», δηλώνει ο 69χρονος σκηνοθέτης σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Σινεμά».
Η «Ψυχή Βαθιά» (προϊόν 12ετούς έρευνας του Βούλγαρη) γυρίστηκε στον Γράμμο και στο Βίτσι, δηλαδή στους φυσικούς χώρους που αποτέλεσαν το θέατρο μαχών του Εμφυλίου. Ο πολυβραβευμένος σε διεθνή φεστιβάλ σκηνοθέτης («Το προξενιό της Άννας», «Πέτρινα Χρόνια», «Νύφες») έμεινε μαζί με το συνεργείο του στο Σιδηροχώρι της Καστοριάς από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου του 2008.

«Οι Καστοριανοί μου προσέφεραν πολλά»

Οι Καστοριανοί που συνεργάστηκαν ή ήρθαν σε επαφή με το συνεργείο «δέθηκαν» μαζί του. Όχι, όμως, από την αρχή: «Το πρώτο διάστημα που πήγαινα στην περιοχή, ακριβώς επειδή η ιστορία είναι ακόμα πολύ κοντινή, υπήρχε μια επιφύλαξη. Σιγά-σιγά, όμως, που με γνώρισαν και κατάλαβαν τι ήθελα να κάνω, μου άνοιξαν τις καρδιές και τα σπίτια τους και μου προσέφεραν πολλά».

Καστοριανοί πρωταγωνιστές

Στην «Ψυχή Βαθιά» παίζουν και δεκάδες Καστοριανοί. Μεταξύ αυτών και δύο παιδιά, που διατηρούν πρωταγωνιστικούς ρόλους: η Άννα Παρτσάνη και ο Γιώργος Αγγέλκος. Ο Βούλγαρης τους βρήκε χάρη στη μεσολάβηση μιας ακόμη πρωταγωνίστριας του έργου, της Βικτώριας Χαραλαμπίδου, η οποία πρωταγωνιστούσε και στην προηγούμενη ταινία του, «Νύφες»: «Ο Γιώργος Αγγέλκος, μαθητής, είναι ένα πολύ εκφραστικό παιδί με μακεδονίτικη ομορφιά, αλλά πολύ κλειστό και, φυσικά, χωρίς καμία υποκριτική εμπειρία. Αποδείχτηκε, όμως, ένα παιδί με μεγάλη ευαισθησία και εξυπνάδα. Η δεκατριάχρονη Άννα Παρτσάνη, ήταν η μασκότ του συνεργείου!».

Η ταινία θα προβληθεί στις αίθουσες τους τελευταίους μήνες του 2009.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Η φωτογραφία της εβδομάδας

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Πλημμύρισε ο Αλιάκμονας - Μεγάλες οι καταστροφές

Πρωτοσέλιδο Τετάρτης 28 Ιανουαρίου 2009

Διαβάστε στην "ΣΕΝΤΡΑ" αυτής της εβδομάδας:
  • Μεγάλες καταστροφές στις παρόχθιες περιοχές - Πλημμύρισε ο Αλιάκμονας - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν περιοχές πέντε δήμων και μιας κοινότητας του νομού Καστοριάς
  • Ένωσαν τις φωνές τους στον... χορό των πανελλαδικών κινητοποιήσεων - Στους δρόμους και οι αγρότες της Καστοριάς
  • Αλεβιζάτος κατά Λιάντση - Νέες κόντρες για το "Ξενία" - Β. ΜΠΟΥΖΑΛΗ :"Ελπίζω η υπόθεση να έχει αίσιο τέλος", Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ :"Επιτέλους, ας πουν στην τοπική κοινωνία τι θέλουν"
  • Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της περιοχής - "Λουκέτο" στο κατάστημα του Ο.Τ.Ε. στο Άργος Ορεστικό
  • Κατέθεσε υπόμνημα με 10 θέσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας - Συνάντηση του νομάρχη Καστοριάς με την υφυπουργό Απασχόλησης
  • "Χρωστάω ευγνωμοσύνη στους Καστοριανούς'' - Ο Παντελής Βούλγαρης μιλά για την "Ψυχή Βαθιά" που γύρισε στην Καστοριά
  • Ξεκινά νέα καταγραφή των ανέργων - Μικρή η προσέλευση των μελών στην τακτική γενική συνέλευση του Σωματείου Γουνεργατών
  • "Η Καστοριά σε περιμένει..." - 2008: Έτος εκστρατείας προβολής, 2009: Έτος απήχησης της διαφημιστικής καμπάνιας
  • Με το ίδιο καθεστώς λειτουργίας παραμένει το φυλάκιο του Αγίου Ιωάννη στον Πολυάνεμο - Μετά από παρέμβαση της βουλευτού Ν.Δ., Βίβιαν Μπουζάλη
  • ...Με άρωμα εκλογών - Εγκαινιάστηκε το νέο γραφείο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Άργος Ορεστικό από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου
  • Τρία από τα τέσσερα γκολ σημειώθηκαν στις καθυστερήσεις! - Απίστευτο φινάλε: Καστοριά-Εθνικός Αστέρας 2-2

Την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου -και κάθε Κυριακή- διαβάστε στην ιστοσελίδα της "ΣΕΝΤΡΑΣ" επιλεγμένα ρεπορτάζ από το τελευταίο φύλλο, όπως τυπώνονται στο χαρτί!

Κερδίζει στα χαρτιά το ματς με Αστέρα η Καστοριά;


Ένσταση κατέθεσε η ομάδα της Καστοριάς κατά του Εθνικού Αστέρα και διεκδικεί να κερδίσει στα χαρτιά το μεταξύ τους παιχνίδι που έγινε το περασμένο Σάββατο, για την 19η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Οι Καισαριανιώτες χρησιμοποίησαν έξι ξένους παίκτες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα εθνικά μας πρωταθλήματα και έτσι κινδυνεύουν να χάσουν τον βαθμό που απέσπασαν.

Η Καστοριά υποστηρίζει, στην ένσταση που κατέθεσε, ότι υπήρξε παράβαση του άρθρου 19 παράγραφος 7Α του Κ.Α.Π., στο οποίο αναφέρεται ότι "είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, έξι ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις ελληνικές Εθνικές ομάδες".
Ο Εθνικός Αστέρας χρησιμοποίησε από το 61' έως το 73' του αγώνα μόνο πέντε Έλληνες (αντί για τουλάχιστον 6), αφού στην ενδεκάδα βρίσκονταν οι Γκουεΐ, Γκασπάρ, Τρέχο, Λουνταλά, Χοσέ Λουις και ο Δασκαλάκης, ο οποίος έχει συμμετοχή στην ομάδα της Κύπρου.


Η Καστοριά, αν πάρει το ματς στα χαρτιά, θα προσθέσει δύο πόντους στο ενεργητικό της, ενώ ο Εθνικός Αστέρας, αν το χάσει, θα μηδενιστεί στον συγκεκριμένο αγώνα και θα του αφαιρεθεί ο βαθμός που απέσπασε. Δεν θα έχει όμως περαιτέρω απώλειες βαθμών μια και ο σχετικός κανονισμός έχει αλλάξει και τιμωρείται μόνο με πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας Καστοριά-Εθνικός Αστέρας είχε λήξει με σκορ 2-2.

Νέες κόντρες για το "Ξενία" - Αλεβιζάτος κατά Λιάντση


Περιπλέκονται ακόμη περισσότερο τα πράγματα στην υπόθεση "Ξενία", μετά την τελευταία συνάντηση του νομάρχη Καστοριάς, Κώστα Λιάντση, και της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Βίβιαν Μπουζάλη, με τη διοίκηση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Α.) -πρώην Τουριστικά Ακίνητα- στην κυριότητα της οποίας βρίσκεται το κτίριο.

"Ελπίζω η υπόθεση να έχει αίσιο τέλος", δήλωσε η Β. Μπουζάλη - "Επιτέλους, ας πουν στην τοπική κοινωνία τι θέλουν" ήταν η "απάντηση" του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππου Πετσάλνικου, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της Ε.Τ.Α., Πέτρος Αλεβιζάτος, εξαπέλυε βολές κατά του Κ. Λιάντση.

Αναλυτικό ρεπορτάζ και παρασκήνιο στο φύλλο της "ΣΕΝΤΡΑΣ" που κυκλοφορεί την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009.

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Καστοριάς


Στους δρόμους κατέβηκαν και οι αγρότες της Καστοριάς, δίνοντας δυναμικό "παρών" στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους από όλη την Ελλάδα, που έχουν μονοπωλήσει την επικαιρότητα την τελευταία εβδομάδα.

Οι Καστοριανοί αγρότες παρέταξαν χθες τα τρακτέρ τους στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο μεταξύ Αμπελοκήπων και Άργους Ορεστικού, χωρίς, όμως, να κλείσουν το δρόμο.

Οι περίπου 150 αγρότες παρέμειναν στο σημείο όλη τη νύχτα, ενώ σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν πορεία προς τη Νομαρχία.


Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, τα πλήρη αιτήματά τους και φωτογραφικό υλικό, στο φύλλο της "ΣΕΝΤΡΑΣ" που κυκλοφορεί την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Διαβάστε όπως στο χαρτί!


Κάθε Κυριακή διαβάστε στο www.sentra.com.gr επιλεγμένα ρεπορτάζ της τελευταίας έκδοσης της "ΣΕΝΤΡΑΣ" όπως ακριβώς τυπώνονται στο χαρτί!

Κάντε "κλικ" πάνω στον τίτλο του ρεπορτάζ και "κατεβάστε" το σε μορφή pdf


(Από το φύλλο της Τετάρτης 21 Ιανουαρίου 2009)

Aπίστευτο φινάλε / Καστοριά - Εθνικός Αστέρας 2-2

Τρία από τα τέσσερα γκολ σημειώθηκαν στις καθυστερήσεις!

Στην ιστοριά με τους πιο ανατρεπτικούς αγώνες της Β' Εθνικής θα περάσει η χθεσινή αναμέτρηση Καστοριά-Εθνικός Αστέρας.

Ο αγώνας έληξε 2-2 με τα τρία από τα τέσσερα γκολ να σημειώνονται στις καθυστερήσεις του αγώνα!

Η Καστοριά προηγήθηκε στο 59' με τον Κόντο, με σουτ έξω από την περιοχή. Ο Εθνικός Αστέρας δημιούργησε δυο τρεις καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, αλλά οι προσπάθειες των παικτών του Αντώνη Μανίκα δεν είχαν αντίκρυσμα.

Στις καθυστερήσεις το ματς έγινε "ροντέο". Στο 90' ο Ρέγες κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Σκέντου. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Γκουεϊ στην πρώτη του συμμετοχή με την ομάδα της Καισαριανής.

Στο επόμενο λεπτό οι "γουναράδες" πήραν ξανά προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Κλάζογλου στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Δεν πρόλαβαν να χαρούν το γκολ οι παίκτες του Ηλία Αποστολίδη και στην επόμενη επίθεση οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε χέρι αμυντικού και τον διαιτητή Ιωαννίδη να μην διστάζει για δεύτερη φορά σε λίγα λεπτά να δείξει την άσπρη βούλα.

Στο πέναλτι ευστόχησε ο Αραβίδης γράφοντας το τελικό σκορ 2-2 στο πιο δραματικό ματς της σεζόν.

Μετά την λήξη του αγώνα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για τα λεπτά των καθυστερήσεων που κράτησε ο Ιωαννίδης. Κατά την αποχώρηση των ομάδων προκλήθηκαν επεισόδια μεταξύ των παικτών στην φυσούνα.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού το δοκάρι του Κόντου όταν πήγε να κρεμάσει τον Γκίτκο με σουτ λίγο κάτω από την σέντρα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ, παρασκήνιο και φωτογραφίες στο φύλλο της "ΣΕΝΤΡΑΣ" που κυκλοφορεί την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Αλιάκμονα


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν την Παρασκευή περιοχές 5 δήμων και 1 κοινότητας του νομού Καστοριάς, που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Αλιάκμονα.

Οι έντονες βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με το λιώσιμο των χιονιών των προηγούμενων ημερών, έχουν οδηγήσει το ύψος των νερών σε επικίνδυνα επίπεδα, με συνέπεια να εκφράζονται φόβοι για ενδεχόμενες πλημμύρες.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Μαργαρίτης Μουζάς, έπειτα από αίτημα που υπέβαλε ο νομάρχης Καστοριάς, Κώστας Λιάντσης, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας τις παρόχθιες περιοχές του ποταμού Αλιάκμονα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τα νερά που συσσωρεύτηκαν.

Η απόφαση αφορά στις περιοχές των δήμων Αργους Ορεστικού, Μεσοποταμίας, Νεστορίου, Αγίας Τριάδος και της κοινότητας Αρρένων.
.
Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της "ΣΕΝΤΡΑΣ" που κυκλοφορεί την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Ο κύβος ερρίφθη: Στο 1ο Γυμνάσιο θα στεγαστεί το Πανεπιστήμιο

Πρωτοσέλιδο Τετάρτης 21 Ιανουαρίου 2009

Διαβάστε στην "ΣΕΝΤΡΑ" αυτής της εβδομάδας:

  • Οριστικοποιείται το 1ο Γυμνάσιο για τη στέγαση του πανεπιστημιακού τμήματος Καστοριάς με το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής - Στοίχημα με το χρόνο δίνουν οι τοπικοί φορείς

  • Περιορισμένο ενδιαφέρον παρά την σημαντική πτώση τιμών των δερμάτων στη δημοπρασία της Φινλανδίας - Έντονη ανησυχία στον κλάδο της γούνας, εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης

  • 6,5 εκατ. δέρματα βιζόν η συνολική προσφορά των δύο μεγάλων δημοπρασιών του Φεβρουαρίου, της NAFA στον Καναδά και της Kopenhagen Fur στη Δανία - Διαβάστε όλο το πρόγραμμα των Διεθνών Εκθέσεων Γούνας

  • ''Η νεολαία της Καστοριάς ξύπνησε και άρχισε να διεκδικεί'' - Ξανθή Μουράτη: Η πιο μικρή γραμματέας του Συνασπισμού μιλά στη ΣΕΝΤΡΑ

  • Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ ύψους 20% σε καταναλωτές που ξοδεύουν περισσότερο από 60 κυβικά λίτρα το δίμηνο

  • Ελπίδες αναθέρμανσης της αγοράς με τις εκπτώσεις που ξεκίνησαν την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου

  • Παραδόθηκε -ανεπίσημα- σε χρήση το τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού (Γέφυρα Νεάπολης - Μπάρα Σιάτιστας)

  • Ψηφίστηκε ο νέος νόμος για την δημοτική αστυνομία

  • Πρωτοχρονιάτικο δώρο για τους συνοριοφύλακες- Παρέλαβαν επιχειρησιακό εξοπλισμό ύψους 7.000 ευρώ από τον νομάρχη Καστοριάς και 13 νέα οχήματα

  • Κραυγή αγωνίας από τους μαθητές της Σχολής Κατασκευής Μουσικών Οργάνων του Δήμου Καστοριάς στην παρέλαση των "Ραγκουτσαριών''

  • Η «ΣΕΝΤΡΑ» στην ψηφιακή εποχήΣτον «αέρα» του διαδικτύου η ιστοσελίδα της εφημερίδας μας www.sentra.com.gr

  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Άγγιξε το «διπλό» στο «Γρ. Λαμπράκης» η ΚαστοριάΠροηγήθηκε 0-1, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση (1-1) από την Καλλιθέα με πέναλτι στο 59΄

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου -και κάθε Κυριακή- διαβάστε στην ιστοσελίδα της "ΣΕΝΤΡΑΣ" επιλεγμένα ρεπορτάζ από το τελευταίο φύλλο, όπως τυπώνονται στο χαρτί!

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Διαβάστε όπως στο χαρτί!


Κάθε Κυριακή διαβάστε στο www.sentra.com.gr επιλεγμένα ρεπορτάζ της τελευταίας έκδοσης της "ΣΕΝΤΡΑΣ" όπως ακριβώς τυπώνονται στο χαρτί!

Κάντε "κλικ" πάνω στον τίτλο του ρεπορτάζ και "κατεβάστε" το σε μορφή pdf

(Από το φύλλο της Τετάρτης 14 Ιανουαρίου 2009)

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Η οικονομική κρίση "χτύπησε" τα Ραγκουτσάρια

Πρωτοσέλιδο Τετάρτης 14 Ιανουαρίου 2009
.
Διαβάστε στην "ΣΕΝΤΡΑ" αυτής της εβδομάδας:
  • Η οικονομική κρίση "χτύπησε" τα Ραγκουτσάρια - Μικρότερη φέτος η συμμετοχή από κάθε άλλη χρονιά
  • "Καρφιά" Μασσαλά για το πανεπιστήμιο - "Ιδρύουμε τμήματα χωρίς κτίρια" - Κίνδυνος να μη λειτουργήσει φέτος η σχολή
  • Ορίστηκαν οι νέοι αντινομάρχες - Ο Παναγιώτης Βασσάλος και ο Πασχάλης Χαρούμενος αντικατέστησαν τους Δημήτρη Σαββόπουλο και Αποστόλη Τζιώτζη
  • Νέο προεδρείο και νέοι αντιδήμαρχοι στο δήμο Καστοριάς - Μιχάλης Ζήλας και Χρήστος Λέκκος οι δύο νέοι αντιδήμαρχοι
  • "Κάποιοι κατέβαλαν προσπάθειες για να μην προχωρήσουν τα έργα του δήμου, εμείς όμως διαψεύσαμε τις προσδοκίες τους" - Αποκαλυπτική συνέντευξη του δημάρχου Καστοριάς για τον απολογισμό των έργων
  • Ένας Καστοριανός στο πάνθεον των καλλιτεχνών - Ο εικαστικός καλλιτέχνης Λουκάς Σαμαράς στην 53η Μπιενάλε

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

"Αυλαία" για τα Ραγκουτσάρια 2009

.
Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου τα Ραγκουτσάρια στην Καστοριά. Παρά τη "ζωηρή" συμμετοχή χιλιάδων Καστοριανών και επισκεπτών της πόλης, οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις επισκιάστηκαν από την οικονομική κρίση.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην "ΣΕΝΤΡΑ" που κυκλοφορεί την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου.
.





Στιγμιότυπα από την παρέλαση του καρναβαλιού, της Πέμπτης 8ης Ιανουαρίου, που αποτελεί την κορύφωση των Ραγκουτσαρίων.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό της "ΣΕΝΤΡΑΣ" από τα φετινά Ραγκουτσάρια μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη, κάνοντας κλικ στην φωτογραφία της ενότητας "Ραγκουτσάρια 2009".

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Βούλιαξε από κόσμο το Άργος Ορεστικό

Πρωτοσέλιδο Τετάρτης 7 Ιανουαρίου 2009

Ραγκουτσάρια 2009 Vol. 1!









Στιγμιότυπα από την πρώτη ημέρα (6/1/2009) των καρναβαλικών εκδηλώσεων της Καστοριάς- "Ραγκουτσάρια 2009"

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Αργείτικο καρναβάλι 2009







Στιγμιότυπα από τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Άργους Ορεστικού - "Αργείτικο καρναβάλι 2009"


Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Χρόνια Πολλά!


Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Τριήμερο ξεφάντωμα στο Άργος Ορεστικό

Πρωτοσέλιδο Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου 2008

Ανησυχούν οι ξενοδόχοι

Πρωτοσέλιδο Τετάρτης 24 Δεκεμβρίου 2008

"Ανέφικτη η λειτουργία του πανεπιστημιακού τμήματος στην Καστοριά το 2009"

Πρωτοσέλιδο Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου 2008

Η Καστοριά της ανεργίας, της ακρίβειας και της ανέχειας

Πρωτοσέλιδο Τετάρτης 10 Δεκεμβρίου 2008

Πώς θα βιώσει την κρίση η Καστοριά

Πρωτοσέλιδο Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου 2008

Εντάχθηκαν 43 νέα έργα, προϋπολογισμού 16,5 εκ. ευρώ

Πρωτοσέλιδο Τετάρτης 26 Νοεμβρίου 2008

Η επόμενη μέρα για τους δήμους στην Καστοριά

Πρωτοσέλιδο Τετάρτης 19 Νοεμβρίου 2008

Ύστατη μάχη για τον αριθμό των δήμων

Πρωτοσέλιδο Τετάρτης 12 Νοεμβρίου 2008

Κουίζ γνώσεων για 1.400 Καστοριανούς

Πρωτοσέλιδο Τετάρτης 5 Νοεμβρίου 2008

Επανέρχεται το σενάριο για δύο δήμους

Πρωτοσέλιδο Τετάρτης 29 Οκτωβρίου 2008

"Αφήνουν το σπίτι του Παύλου Μελά να καταρρεύσει"

Πρωτοσέλιδο Τετάρτης 22 Οκτωβρίου 2008

Πόσοι δήμοι θα μείνουν στην Καστοριά;

Πρωτοσέλιδο Τετάρτης 15 Οκτωβρίου 2008

Αργοπεθαίνει η Καστοριά

Πρωτοσέλιδο Τετάρτης 8 Οκτωβρίου 2008

Εγγλέζος και Γαβριηλίδης βάζουν για νομάρχες

Πρωτοσέλιδο Τετάρτης 1 Οκτωβρίου 2008

Να κλείσει τώρα το 40% των δημοτικών

Πρωτοσέλιδο Τετάρτης 24 Σεπτεμβρίου 2008

Με το κινητό στο αυτί από το δημοτικό

Πρωτοσέλιδο Τετάρτης 17 Σεπτεμβρίου 2008

Με λουκέτο κινδυνεύει η ΓΕΟΚ

Πρωτοσέλιδο 10 Σεπτεμβρίου 2008

Αλλάζει ο χάρτης της Καστοριάς

Πρωτοσέλιδο 3 Σεπτεμβρίου 2008