Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Η ανεργία "μαστίζει" την Καστοριά


Η ανεργία, το "χρόνιο" πρόβλημα της δυτικής Μακεδονίας και ιδίως της Καστοριάς, μετατρέπεται -βοηθούσης της οικονομικής κρίσης- στη μεγαλύτερη απειλή για εκατοντάδες οικογένειες του νομού μας.

Οι σχετικές διαπιστώσεις των "αρμοδίων" προστίθενται η μία στην άλλη - λύσεις ωστόσο δεν δίνονται. Πριν από λίγες ημέρες, ο νομάρχης Καστοριάς, Κώστας Λιάντσης, συναντήθηκε με την υφυπουργό Απασχόλησης, Σοφία Καλαντζάκου, και έθεσε "επί τάπητος" το έντονο προβλήμα της ανεργίας στην Καστοριά, μετά και το φαινόμενο των μαζικών απολύσεων που σημειώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξ’ αιτίας της κρίσης που χτύπησε για τα καλά την πόρτα του κλάδου της γουνοποιίας.

Ο νομάρχης κατέθεσε στην εκπρόσώπο της κυβέρνησης υπόμνημα με 10 θέσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Βέβαια, η θεωρία από την πράξη συνήθως απέχει πάρα πολύ...

Την ίδια στιγμή, ξεκίνησε η νέα καταγραφή των ανέργων του κλάδου της γούνας στην Καστοριά. Κι αυτό διότι, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου Γουνεργατών Καστοριάς, Θόδωρος Γούσιας, η κυβέρνηση, μέσω του Ο.Α.Ε.Δ., αρνείται να δώσει τα επίσημα στοιχεία των ανέργων! Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε με μικρή προσέλευση -για άλλη μία φορά- η ετήσια γενική συνέλευση του Σωματείου, γεγονός που δυσαρέστησε έντονα τη διοίκησή του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Καστοριά πεθαίνει από την ανεργία.
Τι κάνουν βουλευτές νομάρχης, δήμαρχοι;
Απλώς παρατηρούν;
ΝΤΡΟΠΗ!
Ας δείξουμε στις εκλογές τη δύναμή μας.