Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Κερδίζει στα χαρτιά το ματς με Αστέρα η Καστοριά;


Ένσταση κατέθεσε η ομάδα της Καστοριάς κατά του Εθνικού Αστέρα και διεκδικεί να κερδίσει στα χαρτιά το μεταξύ τους παιχνίδι που έγινε το περασμένο Σάββατο, για την 19η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Οι Καισαριανιώτες χρησιμοποίησαν έξι ξένους παίκτες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα εθνικά μας πρωταθλήματα και έτσι κινδυνεύουν να χάσουν τον βαθμό που απέσπασαν.

Η Καστοριά υποστηρίζει, στην ένσταση που κατέθεσε, ότι υπήρξε παράβαση του άρθρου 19 παράγραφος 7Α του Κ.Α.Π., στο οποίο αναφέρεται ότι "είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, έξι ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις ελληνικές Εθνικές ομάδες".
Ο Εθνικός Αστέρας χρησιμοποίησε από το 61' έως το 73' του αγώνα μόνο πέντε Έλληνες (αντί για τουλάχιστον 6), αφού στην ενδεκάδα βρίσκονταν οι Γκουεΐ, Γκασπάρ, Τρέχο, Λουνταλά, Χοσέ Λουις και ο Δασκαλάκης, ο οποίος έχει συμμετοχή στην ομάδα της Κύπρου.


Η Καστοριά, αν πάρει το ματς στα χαρτιά, θα προσθέσει δύο πόντους στο ενεργητικό της, ενώ ο Εθνικός Αστέρας, αν το χάσει, θα μηδενιστεί στον συγκεκριμένο αγώνα και θα του αφαιρεθεί ο βαθμός που απέσπασε. Δεν θα έχει όμως περαιτέρω απώλειες βαθμών μια και ο σχετικός κανονισμός έχει αλλάξει και τιμωρείται μόνο με πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας Καστοριά-Εθνικός Αστέρας είχε λήξει με σκορ 2-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: