Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Ρυθμίζεται το δάνειο της ΓΕΟΚ


Η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (Α.Τ.Ε.) έκανε τελικά δεκτή την πρόταση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΟΚ, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία θα εξοφλήσει το ποσό του 1 εκατ. ευρώ του δανείου -που ήταν και το αρχικό κεφάλαιο- σε διάστημα 5 ετών.

Ήδη η ΓΕΟΚ κατέβαλε στην Αγροτική Τράπεζα το ποσό των 50.000 ευρώ, ενώ στα τέλη του Απριλίου θα καταβληθούν άλλες 200.000 ευρώ και το ποσό που θα υπολείπεται θα εξοφληθεί, σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, μέσα στην επόμενη πενταετία.

''Ανοίγουν νεόι ορίζοντες για την εταιρεία, αφού θα μπορεί πλέον να εκμεταλλευτεί διάφορα προγράμματα αλλά και όποιες άλλες ευκαιρίες παρουσιαστούν, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί, διαφημίζοντας καλύτερα τα προϊόντα της περιοχής μας'', δήλωσε η βουλευτής ΝΔ Καστοριάς, Βίβιαν Μπουζάλη.

''Μετά από προσπάθειες όλων μας, η ρύθμιση του δανείου της ΓΕΟΚ είχε αίσιο τέλος. Εύχομαι στο Δ.Σ. και σε όλους τους μετόχους να προχωρήσουν στο εξής με λιγότερες αγωνίες και αβεβαιότητες και με ξεκαθαρισμένο, πλεόν, το τοπίο από τον βραχνά των δανειακών υποχρεώσεων, στηρίζοντας ακόμη περισσότερο το εισόδημα των παραγωγών της περιοχής μας'', επισήμανε σε δηλώσεις του ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Καστοριάς, Φίλιππος Πετσάλνικος.

'Έχουμε μπει στην τελική ευθεία.Καταθέσαμε στην Α.Τ.Ε. ένα μικρό ποσό, ενώ η βουλευτής μας ανακοίνωσε τις ευχάριστες εξελίξεις στο θέμα της εξόφλησης του δανείου προς την Α.Τ.Ε. Απομένει σε εμάς τους παραγωγούς να καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα και η εταιρεία να αναπτύξει και να διευρύνει τις δραστηριότητές της'', δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΟΚ, Θωμάς Παπαβασιλείου.
.
Αναλυτικό ρεπορτάζ και νεότερες εξελίξεις στο φύλλο της "ΣΕΝΤΡΑΣ" που κυκλοφορεί την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Paidia sygxaritiria gia to site!
Eprepe na to eixate ftiaxe edo kai xronia!

Oi alles efimerides me to sympatheio... komountai!!!

Giorgos-Vasiliki - Kastoria