Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Ο δρόμος έχει την δική του ιστορία...


Η απόφαση του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. που κατατάσσει τον δρόμο Δισπηλιό - Καστοριά - Απόσκεπος - Χάνι Μπιρίκι στο τριτεύον οδικό δίκτυο, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες εκτάσεων κατά μήκος του άξονα να οικοδομήσουν σε απόσταση 30 μέτρων από το δρόμο, αντί για 45 που ίσχυε μέχρι πρότινος, συζητήθηκε στις συνεδριάσεις του δημοτικού και του νομαρχιακού συμβουλίου Καστοριάς.

Ομόφωνα, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι ψήφισαν το αίτημα ανάκλησης της απόφασης του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., αλλά και την αναστολή των οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν στο μεσοδιάστημα, μένοντας πιστοί στην ειδική περιβαλλοντική μελέτη που ψηφίστηκε στο νομαρχιακό συμβούλιο το 2003.

Αντίθετα, στο δημοτικό συμβούλιο, όπου επικράτησε μεγάλη αναστάτωση, δεν ελήφθη καμία απόφαση, μετά από την αποχώρηση της δημοτικής συμβούλου Ειρήνης Γεωργοσοπούλου – Μισκία, η οποία αντέδρασε ουσιαστικά στην κατάσταση… αναρχίας που επικρατούσε στην αίθουσα, όπου ο κανονισμός των διαδικασιών, μάλλον ξεχάστηκε από το προεδρείο και από τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους.

Η αποχώρηση της κ. Μισκία δημιούργησε πρόβλημα μη απαρτίας στη συνεδρίαση, αφού και άλλοι σύμβουλοι είχαν αποχωρήσει νωρίτερα, λόγω κωλύματος στη συζήτηση του όλου θέματος.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας διαβάζω από τότε που ήσασταν αθλητική (λόγω του πατέρα μου - τότε ήμουν στο λύκειο).
Σήμερα είστε η καλύτερη εφημερίδα και χαίρομαι που είστε και στο internet!

Ντίνος

Ανώνυμος είπε...

Kai... sta tsi... Kastoras!

Ανώνυμος είπε...

Πάντα γελαστοί και γελασμένοι...