Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Κόντρες... πανεπιστημιακού επιπέδου


Το πανεπιστημιακό τμήμα της Καστοριάς θα στεγαστεί στο 1ο Γυμνάσιο.
Αυτό αποφάσισαν το δημοτικό και το νομαρχιακό συμβούλιο, μετά το έγγραφο που απέστειλε ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Χρήστος Μασαλάς, ζητώντας το εν λόγω κτίριο, προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία του ανωτάτου ιδρύματος τον Σεπτέμβριο του 2010.

Ωστόσο, οι αποφάσεις και των δύο οργάνων ελήφθησαν μετά από εισηγήσεις των συμβούλων της μειοψηφίας, τόσο στο δημοτικό όσο και στο νομαρχιακό συμβούλιο! Και στις δύο περιπτώσεις, ταυτόχρονα, συζητήθηκε και το θέμα του "Ξενία", αφού, πλέον, και παρά την αντίθετη άποψη του προέδρου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (στην κυριότητα της οποίας βρίσκεται το κτίριο), οι περισσότερες απόψεις συγκλίνουν στη στέγαση του πανεπιστημίου στο συγκεκριμένο κτίριο, ως πιο μακροπρόθεσμη, όμως, λύση.

Κατόπιν αυτών, οι μαθητές προχώρησαν σε προειδοποιητική κατάληψη του σχολείου. Όπως έγινε αργότερα γνωστό, εάν και εφόσον το πανεπιστήμιο στεγαστεί στο "Ξενία", το κτίριο του 1ου Γυμνασίου θα αποδοθεί ξανά στους μαθητές του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: