Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Φίλιππος ο επιτελάρχης

Αναβαθμίστηκε ο ρόλος Πετσάλνικου στο ΠΑΣΟΚ


Σημαντική αναβάθμιση-πρόκριμα για τις εκλογές αποφάσισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον Φίλιππο Πετσάλνικο. Με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, ο βουλευτής Καστοριάς και δ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής μπαίνει στη νέα ισχυρή ομάδα των «31», αναλαμβάνοντας -μαζί με 5 ακόμη προβεβλημένα στελέχη- την ευθύνη ενός εκ των 6 επιτελικών κύκλων που συγκροτούνται στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Συγκεκριμένα, στον Φίλιππο Πετσάλνικο ανατέθηκε, την περασμένη Κυριακή, ο επιτελικός τομέας «Πολίτης-Κράτος-Αυτοδιοίκηση», που θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς, καθώς χειρίζεται τις «λεπτές ισορροπίες» μεταξύ του πολίτη, της κεντρικής και της τοπικής εξουσίας (δηλαδή στοχεύει άμεσα στην μεγάλη δεξαμενή των ψηφοφόρων).

Τον Φιλ. Πετσάλνικο πλαισιώνουν ο Ευάγγελος Βενιζέλος (περυσινός… υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ), ο «σκληρός Παπανδρεϊκός» Χάρης Καστανίδης, ο Ντίνος Ρόβλιας, ο Μάρκος Μπόλαρης και ο Γιώργος Παπαδημητρίου.

Η τοποθέτηση του 59χρονου Φίλιππου Πετσάλνικου σ’ αυτό τον επιτελικό κύκλο, αναμφίβολα διευρύνει τον… κύκλο των επαφών του με την ηγεσία του Κινήματος, οι οποίες είναι συχνές και ισχυρές. Είναι γνωστό ότι ο Καστοριανός πολιτικός ανήκει στον «σκληρό πυρήνα» των συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, είναι τακτικός συνομιλητής του και θεωρείται βέβαιο ότι σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ο κ. Πετσάλνικος θα τοποθετηθεί σε «πρωτοκλασάτο» υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: