Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

"Άδειασε" τους τοπικούς φορείς ο Μαρκόπουλος

"Δεν έχω αίτημα για στέγαση του πανεπιστημίου στο Ξενία"


Με πολλά ερωτηματικά άφησε την τοπική κοινωνία ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Κώστας Μαρκόπουλος, που επισκέφθηκε την Καστοριά για να ανακοινώσει επίσημα την παραχώρηση του "Ξενία" στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Ερωτηθείς για τη χρήση του κτιρίου σε σχέση με τις ανάγκες του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, έδωσε μια διπλωματική και μάλλον ασαφή απάντηση, ενώ, όπως τόνισε, το μόνο αίτημα των τοπικών φορέων που είχε στα χέρια του, ήταν αυτό του 2002, που αφορούσε στη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου.

"Σήμερα είμαστε μπροστά στο εξής: η νομαρχία μας ζητάει το "Ξενία" για ένα πολιτιστικό κέντρο. Εμείς, οφείλουμε να κάνουμε το χρέος μας, με τη σιγουριά ότι σε τρία χρόνια από σήμερα το κτίριο θα δοθεί στους πολίτες ως πολιτιστικό Κέντρκ. Το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αποδέχεται την πρόταση της νομαρχίας και θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια", ήταν τα πρώτα λόγια του υπουργού, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της παραχώρησης.

Μάλιστα, ερωτώμενος σχετικά με το αίτημα για στέγαση του πανεπιστημιακού τμήματος στο "Ξενία", ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε… άγνοια. "Από πού είναι το αίτημα αυτό;", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, υποστηρίζοντας ότι η μοναδική πρόταση που υπάρχει στο υπουργείο και την Εταιρεία των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων είναι αυτή για μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο.

Στη συνέχεια, όμως, άφησε ανοικτό ένα "παράθυρο" για χρήση του κτιρίου προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί το πανεπιστήμιο, λέγοντας: "οτιδήποτε ενταχθεί μέσα στο πολιτιστικό κέντρο, εφόσον γίνει με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εγώ γιατί να μην το δεχτώ; Εάν και τα δύο μπορούν να συστεγαστοούν, εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: