Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Ο απόηχος της επίσκεψης Καραμανλή

Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε δύο σύντομες συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς: η μία με εκπροσώπους του κλάδου της γούνας και η δεύτερη με τους δημάρχους και τους νομαρχιακούς συμβούλους της Καστοριάς.

Μάλιστα, σε αυτή τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, Γιώργος Ντίνας, παρέδωσε στον πρωθυπουργό την κλαδική μελέτη που εκπονήθηκε από την Ομοσπονδία, προκειμένου να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να χρηματοδοτηθεί.

"Αυτό που μας διαβεβαίωσε, είναι ότι σε γενικές γραμμές η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τον κλάδο", επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, υποστηρίζοντας πως ο κ. Καραμανλής έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν τις δυνατότητές για δανειοδότηση, αλλά και για τις οφειλές των γουνοποιών.

"Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για τον κλάδο της γούνας, μέχρι του σημείου που δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα με την Ε.Ε.", υποστήριξε και ο πρόεδρος του ΕΒΕ, Ναούμ Μαρκόπουλος.

Δυσαρεστημένος, ωστόσο, εμφανίστηκε, μετά το τέλος της συζήτησης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Ηρακλής Καλλισθένης, που, όμως, δεν θέλησε να κάνει κάποια σχετική δήλωση.
,
Σύμφωνα με πληροφορίες της "ΣΕΝΤΡΑΣ", ο κ. Καλλισθένης, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Συνδέσμου, περίμεναν να ακούσουν συγκεκριμένες εξαγγελίες διά στόματος πρωθυπουργού, αφού οι προτάσεις του κλάδου για την αντιμετώπιση της κρίσης έχουν κατατεθεί εδώ και μήνες στα αρμόδια υπουργεία. Ωστόσο, η προσδοκία τους δεν επαληθεύτηκε.

Αντίθετα, την ικανοποίησή του εξέφρασε ο νομάρχης Καστοριάς, Κώστας Λιάντσης, κυρίως για τα δύο μεγάλα έργα που επιβεβαίωσε με την επίσκεψή του ο πρωθυπουργός: το φράγμα του Νεστορίου και τη σήραγγα της Κλεισούρας. Ικανοποιημένος δήλωσε και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, Νίκος Τοτονίδης, κάνοντας λόγο για μια χρήσιμη παρουσία του πρωθυπουργού στην Καστοριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: