Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Τα… παιδιά των μανιταριών γιορτάζουν στην Καστοριά

Ξεκινά την Παρασκευή στο Νεστόριο η 2η Πανελλήνια Εαρινή Συνάντηση Μανιταρόφιλων

Αριθμώντας εκατοντάδες «πιστούς» σε όλη την περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας και χιλιάδες φίλους σε όλη την Ελλάδα, οι σύλλογοι μανιταριού της χώρας -με πρώτον αυτόν της περιοχής μας- διοργανώνουν από αυτή την Παρασκευή, στο Νεστόριο, την 2η Πανελλήνια Εαρινή Συνάντηση Μανιταρόφιλων (1 και 3 Μαΐου).

Ως άλλα «παιδιά των λουλουδιών», τα… παιδιά των μανιταριών προσκαλούν όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Καστοριάς να τους πλαισιώσουν, να γνωρίσουν τα μυστικά του μανιταριού και της φύσης, να γευτούν μανιταρολιχουδιές και να γλεντήσουν για τρεις μέρες με την ψυχή τους!

«Είναι μια γιορτή του μανιταριού, της φύσης και του ανθρώπου», λέει στη «ΣΕΝΤΡΑ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας, φαρμακοποιός, Γιώργος Σέτκος. «Ξεκινάμε την Πρωτομαγιά, αφιερώνοντας όλη την μέρα στα παιδιά. Θα λειτουργήσει εργαστήρι για τα παιδιά, με ζωγραφική, πηλό και πλαστελίνη, καθώς επίσης και έκθεση ζωγραφικής με θέμα το μανιτάρι. Ακόμη, θα γίνουν παιδικές θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, ξυλόγλυπτων και πυρογραφίας, ενώ θα λειτουργούν και περίπτερα με τοπικά προϊόντα».

Κατόπιν, όλοι είναι προσκεκλημένοι στο… μανιταροδείπνο. Θα σερβίρονται δωρεάν ριζότο με τρούφα, μανιταρόσουπες και μανιταρόπιτες. Η βραδιά θα κλείσει με συναυλία του συγκροτήματος του Συλλόγου «Μανιταρόκ».

Το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσει η μεγάλη εξόρμηση για αναζήτηση και συλλογή μανιταριών. Με πολύ κέφι και όρεξη για περιπέτεια, εκατοντάδες φίλοι των μανιταριών θα ξεκινήσουν από την Κοτύλη και θα ξεχυθούν στις «μανιταροεκτάσεις» του νομού για να αναζητήσουν τους αγαπημένους τους καρπούς.

«Ωστόσο, η εκδήλωση του Σαββάτου που μας κάνει περήφανους, είναι η συναυλία των Tamburellisti di Torre Paduli, ενός μουσικού σχήματος με μέλη Γκρεκάνους της Κάτω Ιταλίας», δηλώνει ο Γ. Σέτκος.
Την Κυριακή θα διοργανωθεί νέα εξόρμηση για αναζήτηση μανιταριών, με τόπο συνάντησης το Πεύκο.

1 σχόλιο:

bkaounas είπε...

Καμιά φωτογραφία να δούμε για εμάς που δεν πήγαμε!!!