Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

"Τρέξτε, αν θέλετε να έχετε πανεπιστήμιο"...

Μήνυμα πανεπιστημιακών προς Λιάντση - Τσαμίση

Το "μπαλάκι" στους τοπικούς φορείς της Καστοριάς πετούν οι πανεπιστημιακοί σχετικά με την λειτουργία του τμήματος πανεπιστημίου στο νομό μας.
Οι ελπίδες για λειτουργία του τμήματος Αρχιτεκτόνων από τον Σεπτέμβριο του 2009 εξανεμίστηκαν, αφού το τμήμα δεν περιλαμβάνεται στο μηχανογραφικό δελτίο, κυρίως λόγω της δικής μας ολιγωρίας να... καταλήξουμε στον χώρο που θα το στεγάσει!

Τώρα, η Επιστημονική Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας "προειδοποιεί" εμμέσως νομαρχία και δήμο ότι αν δεν συνεργαστούν μαζί τους (και μεταξύ τους), το τμήμα ενδέχεται να μην λειτουργήσει ούτε το 2010!

Ειδικότερα, σε έγγραφο που απέστειλε η διοικούσα επιτροπή του Πανεπιστημίου προς το Νομάρχη και τον δήμαρχο Καστοριάς, επισημαίνεται ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να συνεργαστούν με την επιστημονική επιτροπή, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις κτιριακές υποδομές μέχρι την Άνοιξη του 2010, ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία του τμήματος.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των υποδομών, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η επιστημονική επιτροπή προτείνει για την άμεση λειτουργία του τμήματος την προετοιμασία του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το 1ο Γυμνάσιο και το αρχοντικό Σαπουντζή. Για τη μελλοντική στέγαση του Τμήματος προτείνονται, εκτός του αρχοντικού Σαπουντζή, το κτίριο του "Ξενία" και το αρχοντικό Τζώτζα.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι εντός του Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί από την Επιστημονική Επιτροπή το πρόγραμμα και ο οδηγός σπουδών του πανεπιστημιακού τμήματος αρχιτεκτονικής που θα λειτουργήσει στην πόλη της Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: