Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Λιμνομαχίες Νο2!

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την υποβάθμιση του δρόμου


Τρεις μόνο ημέρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή η λίμνη της Καστοριάς (η οποία θα ισχύσει εφόσον επικυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας), εξακολουθεί να προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις η προηγούμενη -άκρως αντιφατική- απόφαση που επιτρέπει την δόμηση σε παραλίμνιες περιοχές!

Το τελευταίο διάστημα, το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. έχει γίνει αποδέκτης πληθώρας επιστολών, εξαιτίας της απόφασης για την υποβάθμιση του δρόμου Καστοριά – Δισπηλιό – Απόσκεπος – Χάνι Μπιρίκι. Φορείς και σύλλογοι αντιδρούν, θεωρώντας ότι θα επιβαρυνθεί το περιβάλλον. Από την άλλη πλευρά, οι κάτοικοι της παραλίμνιας περιοχής εμμένουν στο αρχικό αίτημα τους, χαρακτηρίζοντας δίκαιη την υπαγωγή του δρόμου στο τριτεύον οδικό δίκτυο.

Η πρώτη επιστολή απεστάλη από την Ένωση Ξενοδόχων του νομού Καστοριάς. Μεταξύ άλλων, περιγράφεται η χρησιμότητα του δρόμου, αφού, όπως επισημαίνεται, συνδέει την πρωτεύουσα του νομού με το αεροδρόμιο, αλλά και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ είναι ο πλέον πολυσύχναστος δρόμος της ευρύτερης περιοχής.

Επιπλέον, τονίζεται ότι η παραλίμνια ζώνη είναι προστατευόμενη περιοχή, όπου επιβάλλονται όροι οικιστικού ελέγχου. Τέλος, οι ξενοδόχοι ζητούν επίσημες αποφάσεις του νομαρχιακού συμβουλίου και των δημοτικών συμβουλίων των εμπλεκόμενων δήμων, καθώς και επίσημες τοποθετήσεις των υπολοίπων φορέων της Καστοριάς.


Ψηφίστε κι εσείς στο δημοψήφισμα της "ΣΕΝΤΡΑΣ" (στην δεξιά στήλη) και διατυπώστε την άποψή σας για το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: