Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Τέλος στα… «φτερωτά» βιβλία στην Καστοριά

Τέλος σε ένα απαράδεκτο καθεστώς που ίσχυε στο Τ.Ε.Ι. Καστοριάς, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, μπήκε την περασμένη Παρασκευή. Με απόφαση της διοίκησης του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Μακεδονίας, οι φοιτητές δεν θα επιστρέφουν πλέον τα συγγράμματα στο Τ.Ε.Ι., όπως αναγκάζονταν να κάνουν όλα τα προηγούμενα χρόνια!
.
Μέχρι σήμερα, οι φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Καστοριάς δανείζονταν τα βιβλία τους (ακόμη και το βασικό εγχειρίδιο του κάθε μαθήματος) από τη βιβλιοθήκη του παραρτήματος και αναγκάζονταν να τα επιστρέψουν με την έναρξη του επόμενου εξαμήνου. Σε περίπτωση, μάλιστα, που δεν τα επέστρεφαν, έρχονταν αντιμέτωποι με… κυρώσεις (δεν τους χορηγούνταν τα βιβλία του νέου εξαμήνου, αποκλείονταν από διάφορες παροχές που δικαιούνταν κ.λπ.).

Την περασμένη εβδομάδα, η διοίκηση του Ιδρύματος αποφάσισε -με… 12 χρόνια καθυστέρηση- ότι, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου νόμου 3549/2007 περί διανομής διδακτικών εγχειριδίων σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., οι φοιτητές του Παραρτήματος Καστοριάς θα κρατούν τα βιβλία για πάντα και δεν θα υποχρεούνται να επιστρέψουν κανένα από αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: