Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Ήρθαν, "πρεσβεύοντας" την τοπική ανάπτυξη!

Στην Καστοριά ακόλουθοι 34 ξένων πρεσβειών

Ένα συνέδριο υψηλών προδιαγραφών με προσκεκλημένους Οικονομικούς και Εμπορικούς Ακολούθους 34 ξένων πρεσβειών πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά.

Το διοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Καστοριάς σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων, με στόχο την ανάδειξη της Καστοριάς ως πόλο έλξης ξένων επενδύσεων, αλλά και την ενημέρωση των τοπικών επιχειρηματιών για τις ξένες αγορές, προκειμένου να διεισδύσουν σε αυτές.

"Με βάση τις υποδομές που έχουμε ως νομός, με το διεθνές αεροδρόμιο, τον κάθετο άξονα της Εγνατίας, το Βιοτεχνικό Πάρκο και το φθηνό εργασιακό κόστος, το να επενδύσει κάποιος στην Καστοριά είναι αρκετά προσοδοφόρο, κάτι που σημαίνει ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον είναι ελκυστικό", τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕ, Ναούμ Μαρκόπουλος, ενημερώνοντας τους υψηλούς προσκεκλημένους για τα προϊόντα που παράγει η Καστοριά, όπως η γούνα, το κρασί, τα φασόλια και τα μήλα.

Στο συνέδριο συμμετείχαν εμπορικοί και οικονομικοί ακόλουθοι από 34 ξένες πρεσβείες, με προφανή στόχο την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων με τους τοπικούς επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: