Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Προσεχώς... "Οξυγόνο" στη Σπηλιά του Δράκου!

Αφιέρωμα στην Σπηλιά του Δράκου θα κάνει η εκπομπή της ΕΤ3 ’’Οξυγόνο’’. Τα γυρίσματα έγιναν από το 5μελές συνεργείο της εκπομπής χθες, Πέμπτη, με συνεντεύξεις μέσα και έξω από τη Σπηλιά.

Όλο το συνεργείο έμεινε... άφωνο από θέαμα που αντίκρισε στη σπηλιά, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την μοναδικότητα και την ποικιλία των σταλαγμιτών και σταλακτιτών.

Η εκπομπή αναφέρεται στον άνθρωπο που την ανακάλυψε πριν από 55 χρόνια, τον Τάσο Μπασακύρο, οποίος -σύμφωνα με το σενάριο της εκπομπής- εξιστορεί στον 14χρονο εγγονό του την ιστορία της ανακάλυψης και της εξερεύνησης της σπηλιάς, λέγοντας ότι αισθάνεται "μεγάλη ικανοποίηση που αυτό το θαύμα της φύσης αξιοποιήθηκε και σε πολύ σύντομο χρόνο θα είναι επισκέψιμο για το κοινό".

Συνέντευξη έδωσε και ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Τσαμίσης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της σπηλιάς, αλλά και στις προσπάθειες ετών που χρειάστηκε έτσι ώστε το έργο αυτό να ενταχθεί στο 3ο ΠΕΠ, να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και σε χρόνο ρεκόρ να ολοκληρωθεί, επισημαίνοντας πως "θεωρείται το σημαντικότερο και ακριβότερο έργο για τον Δήμο Καστοριάς και θα αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τουριστική υποδομή της περιοχής". Η ημερομηνία μετάδοσης της εκπομπής θα ανακοινωθεί σύντομα.

"Οξυγόνο" και στους παλαίμαχους κωπηλάτες

Παράλληλα, η εκπομπή "Οξυγόνο" θα παρουσιάσει αφιέρωμα και για τον Σύλλογο Παλαιμάχων Κωπηλατών Καστοριάς. Τα γυρίσματα έγιναν την περασμένη Τετάρτη στους χώρους του Δημοτικού Ναυταθλητικού Κέντρου.
Είκοσι πέντε περίπου παλαίμαχοι, με πολύ κέφι, γέμισαν το γυμναστήριο του Κέντρου και εκτελούσαν τις εντολές της σκηνοθέτιδας, ενώ έξω μαινόταν η ξαφνική χιονοθύελλα. Στη συνέχεια, ακολούθησε... σουβλακοθεραπεία και οινοθεραπεία, με πειράγματα και γέλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: