Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Στη… "ΣΕΝΤΡΑ" ο Γκιουλέκας

Περιοδεία του υφυπουργού Τύπου στο νομό Καστοριάς

Στη… "ΣΕΝΤΡΑ" βγήκε την περασμένη Πέμπτη ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας! Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μ.Μ.Ε., συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Καστοριάς, Αχιλλέα Ευαγγέλου, επισκέφθηκε τα γραφεία της "ΣΕΝΤΡΑΣ" (της μεγαλύτερης εφημερίδας του νομού Καστοριάς και μέλους της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου) και συνομίλησε επί μισή ώρα με τα στελέχη της.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υφυπουργός με τον εκδότη της εφημερίδας, Δημήτρη Κουτσή, και τον διευθυντή, Δαμιανό Δέλλιο (στο πλαίσιο περιοδείας του στα Μ.Μ.Ε. της ελληνικής περιφέρειας), τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που απασχολούν τον περιφερειακό Τύπο.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον διάλογο που ξεκινά η κυβέρνηση στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για την ενίσχυση των ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων της περιφέρειας, την καλύτερη οργάνωσή τους και την ανάδειξη του ρόλου που διαδραματίζουν στην ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.

Ο κ. Γκιουλέκας (δημοσιογράφος και ο ίδιος) περιηγήθηκε στην αίθουσα σύνταξης και στους χώρους σελιδοποίησης και διεκπεραίωσης της "ΣΕΝΤΡΑΣ", μένοντας εντυπωσιασμένος από το "σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, τον άρτιο εξοπλισμό και τον καλαίσθητο χώρο", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός Τύπου ζήτησε να μάθει αναλυτικές πληροφορίες για το ιστορικό έκδοσης της εφημερίδας, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους αρχειοθετημένους τόμους με όλα τα φύλλα της "ΣΕΝΤΡΑΣ". Ξεφυλλίζοντας τα αντίτυπα παλαιότερων ετών το βλέμμα του έπεσε, κατά τύχη, σε ένα φύλλο του Σεπτεμβρίου του 2002, με πρωτοσέλιδο την εκλογική "μάχη" του Κώστα Λιάντση, ως υποψηφίου -τότε- νομάρχη. "Είδατε πού έπεσα;", αναφώνησε περιπαιχτικά ο κ. Γκιουλέκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: