Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Ό,τι δώσανε... δώσανε!

Ημερίδα του Επιμελητηρίου Καστοριάς για το Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε.


Δεν μοιράζουμε χρήματα", ξεκαθάρισε από την Καστοριά ο Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας του υπουργείου Ανάπτυξης, Ελευθέριος Σταυρόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση για το "περιβόητο" Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε.

Θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης η "Εγγύηση και επιδότηση επιτοκίου δανείων Κεφαλαίου κίνησης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από το ΤΕΜΠΜΕ" και διοργανωτής το Επιμελητήριο Καστοριάς. Εκτός από τον κ. Σταυρόπουλο, στην εκδήλωση μίλησε και το μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου, Σωτήρης Μαγόπουλος.

Οι τοπικοί επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις παραμέτρους του προγράμματος, αλλά και να θέσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους, καθώς είναι γνωστό ότι υπήρξαν αρκετά προβλήματα στην ένταξη ουκ ολίγων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα και πολλές απαγορευτικές παράμετροι, κυρίως για τους γουνοποιούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, το ΤΕΜΠΜΕ έχει ενισχύσει -μέχρι στιγμής- περισσότερες από 18.000 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα με το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας ανέφερε, μεταξύ άλλων: "Η επιχειρηματικότητα έχει ρίσκο και ασκείται με τους όρους της ελεύθερης αγοράς. Διαφορετικά, θα δημιουργήσουμε "απονευρωμένους" επιχειρηματίες, που θα καταντήσουν δημόσιοι υπάλληλοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: