Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Στο... "φώτο φίνις" η Finnish Fur Sales!

Mε προσφορά 3 εκατομμυρίων δερμάτων βιζόν

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή η 2η δημοπρασία της τρέχουσας περιόδου στο δημοπρατήριο της Finnish Fur Sales, στο Ελσίνκι Φινλανδίας.

Στη δημοπρασία Μαρτίου, που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, συμμετέχουν 400 αγοραστές από όλες τις αγορές, ενώ η συνολική προσφορά αποτελείται από 3 εκατ. δέρματα βιζόν και 700.000 αλεπούδες.

Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, δηλαδή δύο μέρες πριν την ολοκλήρωση της δημοπρασίας, τα συμπεράσματα ήταν θετικά. Οι πωλήσεις άγγιζαν το 100%, με τις τιμές να κινούνται ανάλογα με αυτές των τελευταίων δημοπρασιών και φυσικά με πτώση 40-50%, από τις αντίστοιχες περσινές, όπως άλλωστε και στις προηγούμενες δημοπρασίες.

Βέβαια, πρωταγωνιστές της δημοπρασίας ήταν και πάλι οι Κινέζοι, οι οποίοι απορρόφησαν τη μεγαλύτερη ποσότητα της συνολικής προσφοράς, ενώ ικανοποιητικό -παρά τη μεγάλη κρίση - ήταν και το ποσοστό αγοράς δερμάτων από πλευράς Ελλήνων.

Αν και βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, με τις πωλήσεις να έχουν καθηλωθεί εδώ και 5 μήνες, και με δεδομένο ότι πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες τιμές αγοράς όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από το χρηματιστήριο των δημοπρασιών, οι Έλληνες προχώρησαν σε αγορές πρώτης ύλης προκειμένου να κατασκευάσουν νέα προϊόντα. Τώρα θα πρέπει να τα προωθήσουν με άλλες τιμές, σαφώς μειωμένες, συγκριτικά με αυτές που ίσχυαν μέχρι πριν λίγους μήνες.

Αντίστοιχη εικόνα με αυτή της Φινλανδίας, αναμένεται να παρουσιάσει και το δανέζικο δημοπρατήριο Kopenhagen Fur, το οποίο στη δημοπρασία Απριλίου θα προσφέρει 5 εκατ. δέρματα βιζόν, με τις πωλήσεις να ξεκινούν την Πέμπτη 2 Απριλίου και να διαρκούν μέχρι την Δευτέρα 6 Απριλίου, ενώ από μεθαύριο, Πέμπτη, μέχρι την Τετάρτη 1 Απριλίου, θα επιθεωρούνται τα δέρματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: