Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Και με την... βούλα στο 1ο Γυμνάσιο το πανεπιστήμιο

Ξεκινούν το καλοκαίρι οι εργασίες

Οριστική και αμετάκλητη είναι η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβολίου Καστοριάς για την στέγαση του πανεπιστημιακού τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο 1ο Γυμνάσιο.

Η εισήγηση της μειοψηφίας για ανατροπή της απόφασης αυτής, συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, χωρίς, ωστόσο, να αλλάξει κάτι. Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας καταψήφισαν την πρόταση της αντιπολίτευσης που, όπως δημοσίευσε η "ΣΕΝΤΡΑ" στις 18 Μαρτίου, αφορούσε στη μόνιμη στέγαση του πανεπιστημιακού τμήματος Καστοριάς στο "Ξενία".

Ως προσωρινή λύση -εφόσον χρειαστεί- προτεινόταν η χρήση των εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ι. Καστοριάς το οποίο, ούτως ή άλλως, προσφέρθηκε να φιλοξενήσει το πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Η πρόταση της μειοψηφίας προσέκρουσε, ουσιαστικά, σε τετελεσμένα γεγονότα, αφού, όπως ανακοίνωσε ο νομάρχης Καστοριάς, Κώστας Λιάντσης, την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η εκπόνηση της μελέτης για τη διαμόρφωση του κτιρίου του 1ου Γυμνασίου, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πανεπιστημιακού τμήματος. Μέσα στο καλοκαίρι θα αρχίσουν και οι απαιτούμενες εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: