Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Υποβρύχιο... ψέμα!

Τιμώντας την Πρωταπριλιά, την... "επίσημη ημέρα του ψεύδους", η "ΣΕΝΤΡΑ" σκαρφίστηκε ένα -ομολογουμένως- ευφάνταστο ψέμα, το οποίο προσπάθησε να "τεκμηριώσει" όσο καλύτερα μπορούσε και να το παρουσιάσει με την μεγαλύτερη δυνατή αληθοφάνεια (αφού, μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία της έκδοσής της συντάσσει "πρωταπριλιάτικη είδηση")!

Έτσι, οι συντάκτες της εφημερίδας, σε ένα 3σέλιδο ρεπορτάζ, "οραματίστηκαν" την δημιουργία... υποβρύχιας συγκοινωνίας στην λίμνη της Καστοριάς (!), "επινόησαν" αντίστοιχη συγκοινωνία στον Καναδά και "έβαλαν" το νομάρχη Καστοριάς, Κώστα Λιάντση, να ταξιδεύει μέχρι την πόλη Ρεγγίνα, να συναντά τον υφυπουργό Περιβάλλοντος του Καναδά και να υπογράφει συμφωνία για την κατασκευή του έργου, ύψους 250 εκατ. ευρώ!!!

Φυσικά, τέτοια συγκοινωνία δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, ούτε πρόκειται να γίνει στην Καστοριά. Και, δυστυχώς, η "άρρωστη" λίμνη Ορεστιάς (την οποία θα... εξυγίαινε το υποβρύχιο τραμ!), θα παραμείνει "ασθενής"...

Παρόλα αυτά, δεν ήταν λίγοι οι αναγνώστες (μεταξύ αυτών και πολιτικά πρόσωπα!) της "ΣΕΝΤΡΑΣ" που πίστεψαν το δημοσίευμα και τηλεφώνησαν στην εφημερίδα μας για να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες!

Πού ξέρετε, όμως; Με αυτό το πρωταπριλιάτικο ψέμα μας, μπορεί πράγματι να βάλαμε ιδέες στο νομάρχη. Άλλωστε, η τεχνολογία προοδεύει καλπάζοντας!

Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: