Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Πωλήσεις 100% με ανοδικές τιμές

Στη δημοπρασία Μαϊου της NAFA στο Τορόντο

Μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα με πολύ καλή ψυχολογία των αγοραστών ολοκληρώνεται την Τετάρτη η δημοπρασία Μαϊου της NAFA στο Τορόντο.

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα που έστειλε η 34η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, φάνηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης δημοπρασίας μετά την Έκθεση Γούνας, με αυξημένη συμμετοχή των Ελλήνων γουνοποιών προχωρώντας μάλιστα σε σημαντικές αγορές ποσότητες δερμάτων, κυρίως επιλεκτικές ενώ, κυριάρχησαν στις αγορές των μαύρων δερμάτων υψηλής ποιότητας BLACK NAFA.

Μάλιστα, αν και υπήρχε η διάθεση και το ενδιαφέρον να προχωρήσουν και σε μεγαλύτερες αγορές, αυτό δεν ήταν εφικτό, αφού ως γνωστό το πρόβλημα ρευστότητας που επικρατεί, λειτουργεί αποτρεπτικά.

Στη δημοπρασία που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή συμμετείχουν πάνω από 400 αγοραστές, με έντονο συναγωνισμό και μεγάλο ενδιαφέρον που είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές να παρουσιάσουν ανοδική τάση.

Η συνολική προσφορά της ΝΑFA ήταν 2,8 εκατ. δέρματα, με τις πωλήσεις να αγγίζουν το 100% και με τις τιμές να παρουσιάζουν αύξηση της τάξης 10-15% σε σύγκριση με τη δημοπρασία του Φεβρουαρίου.

Τη... σκυτάλη των δημοπρασιών παίρνει το δημοπρατήριο AMERICAN LEGEND στο Σιάτλ, με προσφορά 1,7 εκατ. δέρματα (26-28 Μαϊου), για να ακολουθήσει η Finnish Fur Sales στο Ελσίνκι Φινλανδίας με 2,7 (2-8 Ιουνίου) και τέλος 5 εκατ. θα προσφέρει η Kopenhagen Fur στη Δανία (17-22 Ιουνίου).

Πάντως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στις δημοπρασίες που θα ακολουθήσουν η ζήτηση αναμένεται να είναι μεγάλη και αυτό θα προκαλέσει σημαντικές αυξήσεις τιμών των δερμάτων και, φυσικά, με τις πωλήσεις να είναι 100%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: