Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Δεν ήρθαν οι εξαγγελίες που περίμεναν οι γουναράδες

Με την τελετή των εγκαινίων άνοιξε η αυλαία της 34ης ΔΕΓ, όπου, όμως, έλαμψε δια της απουσίας του ο υφυπουργός Οικονομικών, Αθανάσιος Μπούρας, ο οποίος επρόκειτο να εκπρο-σωπήσει την κυβέρνηση στη φετινή διοργάνωση.

Η επίσημη δικαιολογία της απουσίας του υφυπουργού ήταν η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το σκάνδαλο Siemens που, τελικά, δεν έγινε μετά την αποχώρηση των βουλευτών της πλειοψηφίας.

Η απουσία του κ. Μπούρα, ίσως σε άλλη περίπτωση, να μην ήταν σημαντική, όμως, στην προκειμένη περίπτωση, που οι γουνοποιοί ανέμεναν συγκεκριμένες εξαγγελίες από την πολιτεία για την ανάκαμψη του κλάδου, σχολιάστηκε αρνητικά.

Το "παρών" στην Έκθεση, από την πλευρά της κυβέρνησης, έδωσε ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Λευτέρης Σταυρόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα προγράμματα που θα τρέξουν μέσω του ΕΣΠΑ και στα οποία εντάσσεται και ο κλάδος της γούνας, ούτως ώστε να ενι-σχυθούν οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σταυρόπουλος, εκφράζοντας τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τον κλάδο, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα "Ενίσχυσης Επιχειρηματικότητας", στο οποίο θα διατεθούν περισσότερα κονδύλια, καθώς και στο πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα", που προβλέπει, μέσα από έναν προϋπολογισμό της τάξεως των 60 εκατομμυρίων ευρώ, την ενίσχυση επιχειρήσεων 5 κλάδων, ανάμεσά τους και η γούνα.

Ακόμη, ο κ. Σταυρόπουλος αναφέρθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο, στη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, στο ΤΕΜΠΜΕ, αλλά και σε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα που αφορά στο "κομματιαστό" προϊόν και το οποίο, με προϋπολογισμό 3 εκατομμυρίων ευρώ στο ΠΕΠ, θα χρηματοδοτήσει τις 300 υφιστά-μενες επιχειρήσεις που υπάγονται στο συγκεκριμένο κλάδο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Syxariria gia tin efimerida sas, einai i kalyteri stin Kastoria. H xeiroteri topiki efimerida einai i "Kastoriani Estia". Ex allou oloi gnorizoun ton vio kai tin politia. Kai kyrios o nomarxis Kastorias...