Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

"Φρένο" στις βραδινές πτήσεις λόγω... σκότους!

Απαράδεκτα εμπόδια για την Athens Airways

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο -κατά τα άλλα- Διεθνής Αερολιμένας Καστοριάς δεν διαθέτει ειδικό φωτισμό για να πραγματοποιούνται νυχτερινές πτήσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορεί -τουλάχιστον επί του παρόντος- να πραγματοποιήσει τα νέα της δρομολόγια η εταιρεία Athens Airways!

Συνεπώς, είναι ορατός ο κίνδυνος να ματαιωθούν πριν καν αρχίσουν οι δύο από τις τέσσερις πτήσεις που έχει ανακοινώσει για το αεροδρόμιο "Αριστοτέλης" της Καστοριάς, η Athens Airways. Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα φωτισμού περιμετρικά του αεροδρομίου, που είναι απαραίτητα για την προσγείωση των αεροσκαφών τις βραδινές ώρες.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στις δύο βραδινές πτήσεις που σκοπεύει να εκτελεί η εταιρεία κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, με προσγείωση στις 21:45, οι οποίες είναι αδύνατον να γίνουν αν δεν υπάρχει ο φωτισμός στο αεροδρόμιο, προκειμένου να μην προσκρούσουν τα αεροσκάφη στους γύρω λόφους!

Το έργο ήδη υλοποιείται και, μέχρι στιγμής, έχουν τοποθετηθεί τα 11 από τα 19 φώτα που συνολικά χρειάζονται για τις προσγειώσεις και απογειώσεις. Ωστόσο, κανείς δεν είναι σίγουρος ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 29 Μαΐου, ημερομηνία έναρξης των πτήσεων.

Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης , όπως ο νομάρχης και ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, δεσμεύτηκαν ότι θα πιέσουν όσο μπορούν τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους αναδόχους, ωστόσο, δεν είναι δεδομένο ότι ο φωτισμός θα ολοκληρωθεί, καθώς εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες, όπως η ΔΕΗ...

Οι άλλες δύο προγραμματισμένες πτήσεις θα εκτελούνται κανονικά κάθε Παρασκευή και Κυριακή, με προσγείωση στο "Αριστοτέλης" στις 16:05, ενώ η εταιρεία θα εξετάσει το ενδεχόμενο, εάν δεν ολοκληρωθεί το έργο του φωτισμού, να μεταθέσει νωρίτερα τις ώρες των πτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: