Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της 34ης Διεθνούς Έκθεσης

Νότα αισιοδοξίας στον κλάδο της γούνας

Επιτυχημένη, δεδομένων των συνθηκών, χαρακτηρίστηκε η 34η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από τους διοργανωτές.

Με βάση, λοιπόν, τον επίσημο απολογισμό των τριών πρώτων ημερών της διοργάνωσης, τις πύλες της έκθεσης πέρασαν 5.400 επισκέπτες, από τους οποίους 458 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες και 521 Έλληνες.

Συνολικά, 979 εμπορικοί επισκέπτες περιηγήθηκαν στα περίπτερα που καταλάμβαναν 7.750 τ.μ εκθεσιακού χώρου. Στη διάρκεια των τριών πρώτων ημερών πουλήθηκαν 857 γούνινα κομμάτια και 16.250 δέρματα.

"Στόχος της φετινής διοργάνωσης ήταν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς να σπάσει το ρεκόρ των προηγούμενων εκθέσεων", δήλωσε ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Φαίδων Γκιάτας, ενώ το σημαντικότερο της φετινής διοργάνωσης ήταν ότι άρχισαν να δημιουργούνται ελπίδες στους γουνοποιούς για το μέλλον του κλάδου.

"Ο κλάδος της γούνας δεν πέθανε, ζει και πρέπει να βοηθηθεί. Δεν ζητήσαμε λαγούς με πετραχήλια, ζητήσαμε αυτά με τα οποία μπορεί να στηριχθεί και να βοηθηθεί ο κλάδος", επισήμανε με ιδιαίτερη έμφαση ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Ηρακλής Καλλισθένης, επανερχόμενος στο θέμα της ρευστότητας και των αιτημάτων του κλάδου.

Αναφερόμενος στο θέμα της Κίνας, από την άλλη πλευρά, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Νίκος Κατσογιάννης, δήλωσε τα εξής: "Τα ποσοστά εξαγωγών της χώρας μας είναι τα ίδια με τα ποσοστά εξαγωγών των βασικών ανταγωνιστών μας των Κινέζων. Τετρακόσια πενήντα εκατομμύρια ευρώ εξαγωγές κάναμε εμείς, το ίδιο ποσό έκαναν και οι Κινέζοι. Θέλει ιδιαίτερο χειρισμό από την ελληνική πλευρά. Η εσωτερική τους αγορά είναι πολύ μεγάλη. Η κινεζική ηγεσία με διάφορες επιχορηγήσεις βοηθά πολύ τις επιχειρήσεις να κατακτήσουν όλο τον κόσμο".

Λίγο πριν το πέσιμο της αυλαίας, η διοίκηση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς ανακοίνωσε και την ημερομηνία για τη διεξαγωγή τις επόμενης Έκθεσης, που είναι σχεδόν η ίδια ακριβώς με τη φετινή, δηλαδή από 6 έως 9 Mαϊου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: