Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Άνοιξε το σακί και έβγαλε... 19 δισ.!

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην Καστοριά

Στον ακριτικό μας νομό βρέθηκε σήμερα, Κυριακή -για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της 5ετούς θητείας του- ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Καραμανλής.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Δυτικής Μακεδονίας, το κόστος των έργων που έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ. Για το νομό Καστοριάς τριπλασιάστηκαν οι πόροι που διατίθενται και για το δήμο της Καστοριάς επταπλασιάστηκαν.

"Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η κυβέρνηση συνεχίζει την υλοποίηση της στρατηγικής της για ανάπτυξη της περιφέρειας και υλοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ύψους 19 δισ. ευρώ" είπε ο κ. Καραμανλής.

Ειδικότερα, για το νομό Καστοριάς, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των έργων της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων, στη δημιουργία βιομηχανικού πάρκου, στο πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάπτυξης της Πίνδου, στην ίδρυση φορέα για τη διαχείριση και την προστασία της λίμνης της Καστοριάς και στην ανάδειξη του Γράμμου σε εθνικό πάρκο. Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στην ίδρυση του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά.

Για τους γουνοπαραγωγούς, ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση ενίσχυσε και θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον κλάδο στην Καστοριά. Ήδη, όπως είπε, με την εγγύηση του κράτους ενισχύθηκαν 200 επιχειρήσεις γούνας στην Καστοριά το προηγούμενο διάστημα και το κεφάλαιο εγγυοδοσίας ανήλθε στα 70 εκατ. ευρώ.

«Η κυβέρνηση αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του κλάδου στην περιοχή και έχει τη βούληση να τον ενισχύσει έτσι με κάθε τρόπο». Σε ό,τι αφορά το ΤΕΜΠΜΕ είπε ότι πήραν δάνειο 180 επιχειρήσεις του νομού Καστοριάς και έπεται συνέχεια.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού, τα έργα κατασκευής του κάθετου οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού «Σιάτιστα – Κρυσταλοπηγή» (τμήμα Αλιάκμων – Νέο Κωσταράζι), την Σπηλιά του Δράκου και το φράγμα Βασιλειάδας. Επίσης, επισκέφθηκε και τη νομαρχία Καστοριάς όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους φορείς της περιοχής.

Σφοδρή επίθεση κατά ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι "επενδύει στην πόλωση, στον πολιτικό διχασμό, στην παραπληροφόρηση. Αναπτύσσει μια ατελείωτη υστερική προσπάθεια μετατόπισης του δημόσιου διαλόγου πέρα από τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα. Καλλιεργεί μια νοσηρή ατμόσφαιρα που δεν ταιριάζει στον τόπο μας".

Σύμφωνα με τον Κ. Καραμανλή, «ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να διαγράψει το αμαρτωλό παρελθόν του κόμματός του και να πετύχει συμψηφισμούς. Ε, λοιπόν, το λέω ρητά και κατηγορηματικά: δεν έχουμε να συμψηφίσουμε τίποτα. Η κυβέρνηση δεν έκρυψε και δεν κρύβει τίποτα. Ύποπτες υποθέσεις αποκαλύφθηκαν και παραπέμφθηκαν με δική μας πρωτοβουλία. Είτε υπαρκτές είτε κατασκευασμένες καταγγελίες οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στον τόπο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: