Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Διχασμένοι οι φορείς της γούνας για τα μέτρα

Σύσκεψη συγκάλεσε ο Φίλιππος Πετσάλνικος

Στο 1/3, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο έχουν μειωθεί οι εξαγωγές γουναρικών, εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 500 γουνεργάτες έχουν απολυθεί το πρώτο τρίμηνο του 2009, εκτινάσσοντας στα ύψη και πάλι την ανεργία στο νομό Καστοριάς.

Αυτό, μέχρι στιγμής, οδήγησε στο κλείσιμο αρκετών επιχειρήσεων -τουλάχιστον προσωρινά- ενώ ακόμη χειρότερα φαντάζουν τα πράγματα στο μέλλον, καθώς ούτε τους επόμενους μήνες δεν προβλέπεται ανάκαμψη του κλάδου.

Τα στοιχεία αυτά κατατέθηκαν σε ειδική σύσκεψη που συγκάλεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Πετσάλνικος, παρουσία εκπροσώπων όλων των φορέων του κλάδου, προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθεί το σχέδιο των προτάσεων που θα κατατεθούν στην πολιτεία, σχετικά με τα μέτρα που ζητούν οι γουνοποιοί, για να υποστηριχθεί η δραστηριότητά τους.

Ωστόσο, για άλλη μία φορά, οι φορείς της γούνας δεν παρουσιάζουν αρραγές μέτωπο, αφού, αν και συμφωνούν επί της ουσίας, διαφωνούν σε επιμέρους ζητήματα, όπως η σειρά των αιτημάτων σε σχέση με την υλοποίησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: